Деда Мразе, донеси ми „ајпед“

Барбике и слаткиши више нису у моди, показали су резултати анкете спроведене у САД. Деца сада за Божић желе да добију „Еплов“ уређај „ајпед“. Захтеви тинејџера незнатно се разликују, јер прижељкују рачунар, телевизор или мобилни телефон.

Чак 31 одсто америчке деце старе између шест и 12 година волело би да за новогодишње празнике добије „ајпед", све популарнији Еплов (Apple) минијатурни уређај таблет, показала је анкета коју је спровела истраживачка компанија Нилсен.

Ове године то чудо технике потукло је осталих 16 поклона који су се налазили на листи понуђеној малишанима.

Према резултатима анкете, неки од рачунара или Еплов дигитални плејер „ајпод" би волело да добије чак 29 одсто деце у САД, а различите конзоле за видеоигрице компаније Нинтендо њих још 25 одсто.

Сонијев „плејстејшн 3", „паметни" и остали мобилни телефони заузимају пето место са 21 одсто заинтересоване деце.

Електронски читач књига је, могло би се рећи, најнепопуларнији и заузима тек седамнаесту позицију са 11 одсто деце која су се определила за њега.

Међу адолесцентима старости између 13 и 19 година ситуација је нешто другачија. На челу жеља налази се неки од рачунара, било ПЦ или Мек (20 одсто), а следе телевизор и „паметан" телефон са подједнаких 19 одсто.

Еплов „ајпед", „блуреј" плејер и електронски читач књига заузимају следећа три места на листи са 18, 17 и 15 одсто заинтересованих тинејџера.

Седма по популарности међу младима је Нинтендова конзола (15 одсто), а прате је „ајфон" и „плејстејшн 3" (сваки по 13 одсто испитаника).

Сонијева преносна конзола за игрице се показала као најнезанимљивија међу анкетираним припадницима те старосне групе, па се она налази на последњем, седамнаестом месту са само пет одсто заинтересованих.

Резултати Нилсенове анкете, који показују велику заинтересованост деце за модерне уређаје, не зачуђују, нарочито када се узме у обзир да су резултати појединих истраживања показали да се око 50 одсто Британаца при куповини телефона осећа као да се заљубило.

Са друге стране, уколико дође до тога да неки од својих омиљених уређаја, било да је то „ајпод" или телефон, изгубе, Британци ту несрећу пореде са тугом коју осећају због раскида дугогодишње везе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво