петак, 03.09.2010, 06:54 -> 08:08
štampajПржено пиво на тексашки начин
Три године је требало кувару из Тексаса да се „избори“ са својом идејом да направи пржено пиво! Успео је након што је нашао начин да популарно пиће од јечма, хмеља, квасца и воде „упакује“ у тесто за переце.
Марк Зејбл, шеф кухиње из Тексаса, нашао је начин да постане херој свих мушкараца који обожавају пиво и пржену храну - осмислио је рецепт за пржено пиво!
На идеју је дошао пре три године док је са супругом седео у једном бару (а где би другде?) и гледао у мени са предјелима.
„У понуди су били наћоси, крилца, помфрит и салса... Баш досадно. Рекао сам јој 'Неко би требало да измисли пржено пиво'", препричао је 39-годишњи Марк сајту Њузлајт како је дошло до „прекретнице" у његовом куварском животу.
„Само смо се погледали и тада сам знао да се нећу смирити док не креирам такво јело."
Наредних 36 месеци је небројено пута покушао да испржи пиво, користећи чак и течни нитроген не би ли га замрзнуо пре урањања у врело уље.
„Сипање течности у фритезу у којој је уље загрејано на 350 степени врло је лоша идеја! Не покушавајте то код куће", наглашава упорни Марк.
Но, три године експериментисања дале су резултат - умесио је пакетиће од теста (за переце) који личе на равиоле и испунио их пивом. Ултракратко пржење од свега 20 секунди довело га је до испуњења сна.
На крају је патентирао свој процес сипања било које течности у тесто у сврху пржења.
Марково пржено пиво ће дебитовати на Тексашком вашару касније овог месеца где ће се продавати по цени од пет долара за пет комада, но Зејбл истиче да су се прве дегустације показале позитивним и да сви којима су сервиране „пивске равиоле" (а морали су бити старији од 21 године) кажу да је комбинација сјајна.
Креативни кувар из Тексаса се нада да ће његов рецепт постати светски хит „за свакога ко воли пиво, а гладан је".
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 6
Пошаљи коментар