Читај ми!

Крвави коњи краљевске гарде изазвали хаос у Лондону

Четири особе повређене су у центру Лондона пошто су се коњи Краљевске гарде отели контроли и сатима јурили градом.

Четворо људи је повређено у метежу који су коњи изазвали, а на друштвеним мрежама се могу видети фотографије и снимци на којима се сударају са аутомобилима и ударају у стакла аутобуса.

Британска армија потврђује да је пет коња, током редовне вежбе, збацило четири јахача, отело се контроли и одјурило у различитим правцима.

Један војник је био задужен за два коња, прецизира Гарда. Тројица војника су хоспитализована, али нису животно угрожени. Четврта повређена особа је бициклиста, кога је са возила оборио коњ у пуном галопу.

Коње, који су иначе обучени да мирно стоје током свих краљевских церемонија, испаљивања почасних плотуна и надлета британске Краљевске авијације, наводно су уплашили звуци са градилишта недалеко од Бакингемске палате и њихових штала у касарни у Хајд Парку.

Зна се да је један од коња јурио улицом дуж ограде Бакингемске палате и збацио јахача када се сударио са возилом.
То је и први коњ, који је враћен у шталу.

Другог су грађани смирили недалеко од железничке станице Викторија пошто је ударио у шофершајбну аутобуса и био видно уплашен.
Постоји и видео снимак тог догађаја.

Није јасно шта се догодило са трећим коњем, који је јурио ка југозападу.

Но, најдаље су стигла два коња, која су у пуном галопу јурила дуж северне обале Темзе ка истоку Лондона.

Драматични снимци на друштвеним мрежама бележе галоп вранца и повређеног и крвавог белог коња. Они су се у паници сударали са возилима и саобраћајним знацима.

Зауздани су тек девет километара источно од Бакингмеске палате у источно-лондонској четврти Лајмхаус.

Инспектор полиције града Лондона Мајлс Хилбери издао је том поводом саопштење у којем хвали „храбру акцију“ полицајаца из екипе за надзор путева.

„Полицајци Луси Ховс и Данијел Мекоувн рескирали су сопствену безбедност да би указали прву помоћ уплашеним и узнемиреним коњима. Одржавали су коње мирнима све док није стигла ветеринарска екипа. Полицајци Брет Данијелс и Крис Вилсон су потом регулисали саобраћај у изузетно прометној улици и томе омогућили Робу Рауну и Шону Гурнију да на мотоциклима прокрче пут за коњовоце, који су коње сместили у посебно возило за превоз. Они су им обезбедили и пратњу назад до касарне где им је указана хитна помоћ“, стоји у саопштењу полиције.

Грађани су у међувремену објавили огромну количину материјала о бегу коња Краљевске гарде на друштвеним мрежама.

Многи Лондонци су мислили да је реч о снимању филма.

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије