Читај ми!

Оштећен Бенксијев нови мурал који „не може да се украде“

Најновији Банксијев мурал оштећен је белом фарбом. Људи се питају да ли је у питању само вандалски чин или нечији бес због тога што ово дело мистериозног уметника не може да се украде.

Становници дела Лондона у којем је прошлог викенда освануо најновији Бенксијев рад разочарани су вандалским актом у којем је такозвани мурал са дрветом оштећен белом фарбом.

Мурал неухватљивог уметника привукао је велику пажњу јавности у понедељак, док још није било познато да ли је Бенкси аутор дела.

Многи су били затечени еколошком поруком – улични уметник учинио је да дрво трешње добије богато олисталу крошњу иако су му гране поткресане толико да на њима нема ниједног листа.

У уторак су и други графити уметници прескакали ограде како би додавали листове стаблима истом зеленом нијансом.

Бенкси је, по добро познатом обичају, убрзо потврдио да он стоји иза озелењавања дрвета тако што је на свом налогу на Инстаграму објавио фотографије зида и дрвета пре и после настанка мурала. 

Уметничко дело у насељу Финсбери Парк, на северу Лондона, прекрива зид четвороспратнице и приказује малу фигуру која држи апарат са цревом поред великог дрвета трешње.

Зелена боја је попрскана по зиду, реплицира одсутне листове дрвета, које је орезано. Међутим, рад је ноћас добио додатак – неко је мурал запљуснуо белом бојом.

Нико од комшија није видео ништа, а многи се питају да ли уопште треба тражити кривце јер је и Бенкси нека врста вандала само што он својим делима улепшава зидове или шаље снажне друштвене поруке.

Такође, овог пута, прича се о томе да је Бенкси направио одличан трик којим је спречио евентуалну крађу дела – лопови би морали да узму и зид и дрво. Управо то је можда био повод за вандалски чин од стране оних који су желели да имају корист од мурала.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво