Читај ми!

Пси уместо бенседина на аеродрому у Истанбулу

Како би смирили напете путнике пред лет, на истанбулском аеродрому су распоређени специјално обучени пси, који им помажу да се опусте.

Особље аеродрома у Истанбулу организује програм који укључује псе, већ месец дана, и на тај начин смањује стрес и анксиозности међу путницима који пролазе кроз његове терминале, пренео је Ројтерс.

Путници за сада хвале псе, међу којима је и пас Куки. Многи кажу да их присуство животиња – опушта.

После позитивних повратних информација, оператер аеродрома ИГА намерава да прошири пројекат, и да повећа број паса који ће бити на располагању узнемиреним особама. „Уместо пет, сада ће бити десет паса", најавио је један од менаџера Аеродрома Абдулкадир Демирташ.

„Путовање, односно лет авионом може да буде стрес за људе. Према истраживањима, интеракција између животиња и људи смањује ниво стреса и анксиозности", додао је Демирташ.

„Наши пси су тренирани да не реагују на неважне стимулансе, на буку, звукове, они су ту јер су прошли једногодишњу обуку и читав један процес учења. Ту су они који су кроз све то успешно прошли", рекао је Мурат Џенгиз Коџа, стручњак за понашање паса и тренер који прати псе на аеродрому.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво