Читај ми!

Блубери се враћа кући – мачак пронађен после четири године у суседној држави

Породица Смит из округа Даун у Северној Ирској одавно је изгубила сваку наду да ће поново видети свог мачора Блуеберија. Ипак, више од четири године након што је нестао, љубимац Смитових пронађен је у Голвеју у Ирској.

Четири године након што је породица Смит одустала од потраге за својим мачком, стигао је позив: „Имамо вашег Блуберија“.

Вољени црни мачак који је нестао у новембру 2019. године из породичне куће у Бангору, у округ Даун, на обали Северне Ирске, појавио се прошле недеље у округу Голвеј у Ирској.

Мештанин једног села надомак ирског града Голвеја приметио је испред супермаркета мачка који је деловао болесно па га је однео код локалног ветеринара 6. фебруара.

Имао је мачји грип. Био је веома послушан, али и веома дружељубив. Мало је боловао и био напет, али је ипак желео пажњу људи“, рекла је Рејчел Расел, ветеринарска сестра која је неговала Блуберија.

Мачка је имала чип, али претрага базе података о кућним љубимцима у Ирској није дала резултат. Ветеринари су затим проверили базу Еуропетнета, која покрива 26 европских земаља, и пронашли су подударање у Великој Британији.

Сазнали су да се мачак зове Блубери (на енглеском боровница), да има 10 година и да је своју одисеју започео четири године раније, на месту удаљеном више од 400 километара.

Смитови нису очекивали позив да је њихов љубимац пронађен.

Прихватили смо чињеницу да је он заувек отишао, али је онда моја мама примила позив од некога са југа“, објаснила је Хана Смит у изјави за Белфаст телеграф.

Смитови су ове недеље вратили свог љубимца кући. Још увек смо у шоку. Ово је једноставно бриљантно. Препознао нас је“, нагласила је Хана Смит.

Либи Портер, која помаже у вођењу групе за спасавање и враћање кућних љубимаца у северном Дауну, рекла је да је прича показала важност чиповања кућних љубимаца и ажурирања података.

Имали смо примере кућних љубимаца који су се појавили после две године. Ово је дефинитивно много боље од тога“, поручила је Портерова.

петак, 12. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво