Читај ми!

Шта је потребно да брак траје 70 година питајте Станицу и Божидара

Иза Божидара и Станице Антић из Ниша је 70 година брака. Јубилеј су обележили са децом, унуцима, праунуцима. Иако имају више од 90 година, витални су и уживају у дружењу са породицом.

Бака Станица и деда Божидар рођени су 1931. године и познају се од првог разреда основне школе. Венчали су се 1953. у Орлану код Подујева. Више од 40 година живели су у Приштини, где су им после рата остале фотографије из младости. Иако нису живели лако, увек су се разумели.

„Толеранција и поштовање, то је најважније по мом схватању за оволико година“, каже Станица Антић.

Њен супруг Божидар истиче да је било и падова и устајања: „Било је лепих времена некада, некад је лоше, како кад. Све смо то прошли“. 

Имају три ћерке и сина, петоро унучића и шесторо праунучића. Стан у Нишу мали да прими све. 

„Мислим да их је одржало то што су били скромни и били су задовољни са оним што имају. Кад су се узели, причали су да је била немаштина и да је било тешко, све се то издржало, јер су се слагали увек“, прича ћерка пара Стана Вучелић. 

„По мени је кључ поштовање и толеранција и та неизмерна љубав према породици, према жени са којом проводите живот и према деци“, сматра унук Милош Милићевић. 

А деца и породица су, кажу, њихов највећи успех.

„То ти је најбоље богатство. Из велике сам породице. Слушали су, ишли су у школу, то што су започели су завршили“, објашњава бака Станица.

„Осећамо се добро због тога, деца велика, унуци велики, праунуци... Шта ћеш ти друго?“, каже Божидар. 

Иако су у дубокој старости, желе да знају све новости из породице. Занима их политика, а највише, како кажу, воле да гледају мечеве Новака Ђоковића.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво