Читај ми!

За мису на отвореном монсињор одабрао мантију леопард дезена

Монсињор Никола Ђирасоли, апостолски нунције у Словачкој, почетком септембра држао је мису у Руво ди Пуљи, његовом родном граду у Италији, у мантији са леопард принтом. Убрзо су корисници друштвених мрежа широм света почели да тумаче овај избор монсињора Ђирасолија.

Верски обред на отвореном, поводом 40. годишњице службовања Дон Салватореа Сумоа, држали су заједно монсињор Доменико Корнакијо, бискуп Молфете и монсињор Никола Ђирасоли.

Фотографије, објављене на Фејсбук страници катедрале у италијанском граду Руво ди Пуља, које су потом уклоњене, обишле су друштвене мреже за само неколико сати, изазивајући критику, али и шаљиве коментаре због одежде са животињским принтом коју је апостолски нунције носио током службе, преноси италијанска агенција Аги.

Како је време пролазило, број коментара верника на друштвеним мрежама умножавали су се вишеструко: Тигар-свештеник у борби против зла, „Модел у стилу Тарзана, који би учинио да активисти за заштиту животиња занеме.

Неки од корисника коментарисали су овај избор као „Стилски пад“, затим као разлог због којег бискуп трчи брже, а било је и оних који су видели сличност са стилом Круеле де Вил.

На Фејсбуку, на страници катедрале, објављено је да овакав избор мантије има своје значење.

Ова мантија је део званичне мисе сиромашних афричких народа за које се монсињор Ђирасоли одувек интересовао у свом пастирском мандату. Носио је да благодари Господу за изградњу кућа онима којима су најпотребније на том континенту. Схватамо да су коментари без поштовања последица непознавања и молимо вас да се уздржите од неприкладних тумачења, наводи се у саопштењу катедрале.

уторак, 03. октобар 2023.
16° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"