Читај ми!

Јапански премијер пред камерама примио шесту вакцину против ковида

Премијер Земље излазећег сунца Фумио Kишида примио шесту вакцину против ковида и позвао најстарије и хронично болесне да наставе да штите своје здравље лроз додатно вакцинисање.

У већини земаља света епидемија новог корона вируса је прошлост. Тако би требало да је и у Јапану јер је у априлу ове године укинута и последња епидемиолошка мера (захтев да путници покажу негативан резултат ковид теста и доказ о примљеним вакцинама), а обољење које изазива вирус САРС-Kов-2 у мају званично проглашено за врсту обичне прехладе.

Па, ипак, јапански медији у последњим данима јуна емитовали су снимке са вакцинисања премијера Фумија Kишиде – шестог по реду. Реч је, дакле, о првој дози коју је јапански лидер примио након што је опасност од новог корона вируса снижена до најнижег (петог) нивоа опасности.

Мотив за медијску кампању о новом вакционисању премијера је жеља владе да упозори становништво да број оболелих у земљи поново расте, односно, на чињеницу да домаћи епидемиолози говоре о почетку осмог таласа заразе и потреби да се додатним цепљењем заштите најугроженије категорије становништва.

И мада су у другим државама света давно прекинули са бројањем налета новог корона вируса, стручњаци у Јапану (с правом) сматрају да пажљиво посматрање патогена треба да се настави, пре свега стога што је популација у њиховој држави врло стара - најстарија на свету. Наиме, у далекоисточној царевини око 30 одсто становништва има 65 или више година, што практично значи да у њој има око 36 милиона сениора, који су животно најугроженији.

Иначе, сам премијер Kишида, који је искористио сопствено вакцинисање као повод да путем друштвених медија позове сениоре, хронично оболеле и њима блиске особе да наставе да чувају своје животе редовном вакцинацијом, стар је тачно 65 година.

петак, 08. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу