Читај ми!

Гламур и прашина, контрасти Београда кроз време

Да ли речи гламур и прашина подсећају на Београд? То је наслов књиге коју су приредили чланови Фејсбук групе „Био једном један Београд“.

Изложба „Стазама предака“ на Калемегдану је још један труд чланова Фејсбук групе која има више од 30.000 чланова.

„Група постоји већ више од 11 година. Окупља ентузијасте и љубитеље старог Београда. Има шесторо уредника који нису историчари него хобисти. Мала истраживања смо почели из љубави према породичној историји и Беогараду. Почели смо са фотографијама старог Београда, како се волео живот, како се туговало“, рекла је Биљана Ђорђевић.

„Уредници и аутори књиге успели су за мање од годину дана да направе две изложбе од којих је једна у току на Калемегдану. Објавили су и две књиге. Прва се звала Био једном један Београд, испред и иза кулиса. Друга књига Гламур и прашина је наставак прве“, рекла је Јелена Јањић Љубисављевић.

„Увек су најемотивније наше породичне приче, као и оне које смо слушали од предака које се некада не подударају са фатографијом и изворима које успевамо да пронађемо. У нашој групи покушавамо да реално прикажемо како је изгледао живот у Београду“, истакла је Биљана Ђорђевић.

„Сви који су заитересовани за историју Београда, који имају интересантне приче о својој породици, о кући у којој живе, у делу града у коме живе, могу да се прикључе групи. Ова група је успела да покаже колико друштвене мреже могу да буду занимљиве“, истакла је Јелена Јанић Љубисављевић.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи