Читај ми!

Нови доживљај Колосеума – поглед из стакленог лифта

Арена Kолосеума која се отвара пред очима посетилаца док се возе потпуно новим стакленим, панорамским лифтом, спектакл је који оставља без текста.

Лифт повезује први ниво амфитеатра Флавио са средњом галеријом између другог и трећег нивоа.

„Верујем да је Kолосеум симбол културног наслеђа Италије у читавом свету. Зато је важно да се гарантује приступачност овом фантастичном месту, јер представља нашу визиткарту у свету“, изјавио је за италијанске медије министар културе Ђенаро Санђулијано приликом пуштања у рад лифта који ће омогућити гледаоцима фантастичан поглед.

Лифт је свечано отворен уз музику италијанског оркестра кинематографије, који је извео дела оскаровца Ханса Зимермана.

Управо је оркестар, заједно са "ParCo", заслужан за изградњу овог лифта. Још 2018. године, приликом пројекције филма Гладијатор Ридлија Скота у арени Амфитеатра Флавио, у присуству Kроуа, директор оркестра Марко Патрињани обећао је да ће се оркестар побринути за спонзорство изградње лифта.

„Сви посетиоци ће моћи да уживају у још једном фантастичном погледу под римским небом“, изјавила је директорка Археолошког парка Kолосеума, Алфонсина Русо.

„Лифт као да је направљен од снаге и емоција који имају изузетну снагу“, изјавио је Патрињани. Захваљујући лифту, и особе са инвалидитетом ће моћи да уживају у погледу на најславнији амфитеатар на свету.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво