Читај ми!

Упецао 30 килограма тешку златну „рибицу“, колико ли она жеља испуњава

Златне рибице се обично могу наћи у кућним акваријумима који ретко заузимају много места. Међутим, Енди Хекет успео је да упеца много већи примерак – тежак 30 килограма.

Позната по имену "шаргарепа", због своје наранџасте боје, једна од највећих на свету. Хекет ју је упецао у језерима Влувотер у француској регији Шампањ. У језеро је убачена пре 20 година и показало се да је није лако упецати.

Хекет, из централноенглеске грофовије Вустершир, провео је 25 минута извлачећи "шаргарепу".

Златне рибице или караши припадају породици шарана, али не достижу овакве величине. Шаргарепа је хибридна врста укрштена са јапанским кои шараном и верује се да је друга највећа икада ухваћена.

„Одувек сам знао да је "шаргарепа" ту негде, али никад нисам мислио да ћу је ухватити. Осетио сам да је нешто велико ухватило мамац. Када се појавила на површини, видео сам наранџасту боју. Сјајно је што сам је ухватио, али је у питању чиста срећа“, каже четрдесетдвогодишњи Енглез.

Поносно је позирао са њом пре него што ју је вратио у воду.

„Ставили смо "шаргарепу" у језеро пре 20 година да буде нешто другачије за муштерије које пецају. Од тада је расла и расла, али се не појављује често. Веома је тешка за пецање“, навео је менаџер језера Џејсон Каулер.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 15. септембар 2025.
22° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом