Читај ми!

Рус тужио Кока-Колу за уништавање националне традиције

Становник сибирског града Томска тужи компанију „Кока-Кола“ због „наметања“ њихове, западне, слике Деда Мраза руском друштву уместо словенског Дједа Мороза и његове унуке Сњегурочке који су традиционални у његовој земљи.

Денис Амосов тврди да је „Кока-Кола“ одговорна за наметање своје верзије Деда Мраза и потискивање аутентичних ликова који сумболизују Божић и Нову годину, као што су словенски Дједа Мороз и његова унука Сњегурочка у свести Руса и да би због тога требало да буду кажњени.

„Све више деце и одраслих мисли да је срећна Нова година могућа само уз кока-колу и њиховог Деда Мраза“, наводи Амосов у видео-снимку који је објавио на свом профилу на Инстаграму. „Руска традиција и вековна историја се губе“.

У свом говору, Амосов, иначе маркетиншки стручњак, примећује да сезона празника више не „пружа исто задовољство“ као раније, због „бујице реклама у претпразнична времена“ и сталног појављивања „западне верзије“ Дада Мраза.

Поднет је тужбени захтев за одштету у износу од 30 милиона рубаља (411.000 долара) за „надокнаду моралне штете“ и како би се од тог новца „промовисала заштита лика руске Сњегурочке“.

Амасов је, такође, апеловао и на председника Путина и на Министарство културе да ограниче приказивање „Кока-Колиног“ Деда Мраза у Русији и да захтевају од компаније да на њиховом тржишту користи локалне ликове.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво