„Београд воли '80-те!“

Јавна трибина посвећена инспиративном подсећању на најсјајнији период „културног удара“, који је обележио осамдесете године прошлог века у Београду, биће одржана данас на Цветном тргу, у 19 часова.

На трибини „Београд воли осамдесете“ говориће непосредни актери и савременици стварања модерног европског имиџа балканске престонице:
– Дубравка Дуца Марковић (новинарка),
– Александар Жикић (писац и новинар),
– Владимир Алексић (филмски, ТВ и позоришни редитељ),
– Коста Бунушевац (сликар, писац и мајстор визуелне провокације),
– Вања Булић (новинар, водитељ и књижевник),
– Марио Бралић (уметник фотографије) и
– Јованка Цветковић (модна марка „Чедомир Чедомир“).

На музичка остварења осамдесетих подсетиће састав „КП2“, а зашто неће да живи у земљи без рокенрола објасниће најмлађи званични музичар и аутор у Србији, Никола Џони Ранковић (Johnny&The Churlians).

Организатори истичу да су решили да подсете колико радости и узбуђења може да донесе једна једноставна игра. Специјално за овај догађај, на Цветном тргу биће вам на располагању - флипери!

Током трајања манифестације захваљујући „Кокти“ посетиоци, говорници и чланови бенда ће моћи да се освеже овим култним пићем.

„Београд воли осамдесете“ је културолошки пројекат Центра за образовање и културу „Божидарац“, осмишљен да кроз пет мултимедијалних јавних програма допринесе афирмацији и унапређењу актуелне урбане културе на свим пољима, кроз позитивне примере стваралаштва осамдесетих година прошког века.

Пројекат је подржан од стране Секретаријата за културу града Београда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво