субота, 19.11.2016, 15:42 -> 16:13
Извор: РТС, Cook’s Illustrated
Шта да радите са чоколадом која „побели“
Свакоме се десило да отвори чоколаду којој је површина „побелела“. То се дешава када није правилно складиштена. Ипак, и таква чоколада може да се искористи.
Белина на површини може да се формира када чоколада, док је ускладиштена, смекша толико да се кристали какао путера отопе, а молекули масноће избију на површину и формирају нове кристале.
Чоколада може и да се „ушећери“, што се дешава када се вода или влага пробију кроз амбалажу и разложе део шећера из чоколаде. Када вода испари, фини слој шећера остане на површини.
Добра вест је што чак и таква, чоколада није уништена, али не може да се користи као раније. Ако се прави неки сос или фил са њом, бели слој (било да је од масти или шећера) ће се поново појавити.
Међутим, може да се користи за печење колача као додатак тесту. Из Cook's Illustrated кажу да може слободно и да се једе, али да ће можда они са истанчанијим укусом, ипак, осетити разлику.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 3
Пошаљи коментар