петак, 11.11.2016, 15:57 -> 17:41
Извор: РТС, Јаху
Зашто „кока-кола“ из „Мекдоналдса“ има бољи укус
Многи обожаваоци најпопуларнијег напитка на планети кажу да „кока-кола“ у „Мекдоналдсу“ има бољи укус него из флаша у продавницама.
Разлози за то су, како кажу, начин на који се пиће хлади, чистоћа воде и хлађење и складиштење самог сирупа.
Већина ланаца хране који сервирају „кока-колу“ добија сируп за тај напитак у врећама које су у кутијама, док га „Мекдоналдс“ добија у посудама од нерђајућег челика.
Један од разлога бољег укуса јесте то што се сируп и вода охладе пре него што се ставе у аутомате у којима се мешају. Количина сирупа је такође прецизно измерена, узимајући у обзир и лед који се додаје.
Око 85 одсто напитка чини вода и ако њен квалитет није добар ни „кока-кола“ неће имати најбољи укус. Због тога је „Мекдоналдс“ увео „златни стандард“ у филтрирању воде.
Такође, „Мекдоналдс“ испоручени сируп брзо троши, па је увек свеж, док у другим ресторанима понекад стоји дуже због мањег промета.
На крају, неки тврде да чак и сламчица, која је нешто већа од уобичајене, утиче на бољи укус.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 21
Пошаљи коментар