субота, 28.03.2015, 08:20 -> 08:46
Овако се „легу“ џиновска чоколадна јаја...
Ускрс се ближи. Британска посластичарница "Betty's" пуном паром се припрема за велики празник спремајући разне слатке ђаконије, укључујући и џиновска чоколадна јаја.
Чоколада је већ дуго времена омиљени „слатки грех“ већине људи. Од ње се прави безброј посластица које сви воле, а искусни посластичари постали су изузетни уметници када је у питању руковање чоколадом.
Мајстори британске посластичарнице "Betty's" на најбољи начин показују то умеће и спретност правећи огромна џиновска чоколадна јаја уочи Ускрса.
„Израду почињемо са шест килограма најфиније швајцарске 'Grand Cru' чоколаде, која се прави од тринитарио и криоло зрна какаа“, објашњавају из посластичарнице у којој се ускршња јаја праве од 1919. године.
Посластичари затим праве сваку половину јајета из три слоја чоколаде, како би добили фину текстуру и уједначену дебљину.
„Две половине се затим спајају ручно, умећем наших мајстора који их онда додатно украшавају и пакују“, наводе из посластичарнице "Betty's".
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар