Читај ми!

Овако се прави једна од најбољих пица на свету

Габријеле Бонци, шеф светски познате пицерије, римског „Пицаријума“, открио је тајну пице, коју обожавају Римљани и хвале туристи из читавог света. Просто тесто које дуго стоји, квалитетни састојци и, најважније, добра рерна.

На листама најбољих пицерија годинама је већ резервисано место за „Пицаријум“ и његовог шефа Габријела Бонција.

Познати по својој пици на парче (Pizza al taglio) и безброј различитих комбинација воћа, поврћа, месних производа и сирева, Габријеле објашњава шта су кључне ствари потребне за добру пицу.

Тесто спрема од органског брашна, а након што се умеси оставља га да одлежи 48 сати. Након тога, од укупне количине прави порције потребне за прављење једне пице, па поново оставља тесто да „ради“ још 24 сата.

Тек тада од њега прави подлогу за пицу. Велики избор различитих врста пица најбоље се види док на снимку на тесто ставља оригано, димљену туцану паприку, осушену иситњену поморанџину кору, бели лук, кобасицу од мангулице и све то добро прекрије моцарелом и броколијем.

„Кување је као вожња аутомобила. Можете да имате најбоље састојке и тесто, али вам опет треба добар возач. Возач је у овом случају рерна. Печење је 90 одсто целог процеса. Чак и ако немате најбоље тесто, уколико знате како да га печете добићете сјајну пицу“, објашњава Габријеле.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. децембар 2025.
5° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом