Читај ми!

Како све људи воле да једу „нутелу“

Са пилећим енчиладама, са пиринчем, са дробљеним кромпиром или сланином. Љубитељи „нутеле“ показали су да свој омиљени крем воле да једу у изузетно чудним комбинацијама.

Прошле године када је „нутела“ прославила пола века постојања, Ђовани Фереро, челник царства слаткиша „Фереро Роше“, открио је да је омиљени чоколадни намаз јео свако јутро за доручак откад је био дете и да су његова два сина такође усвојила ту навику.

На сајту WorldNutellaDay највећи љубитељи шаљу своје коментаре и рецепте како све конзумирају крем.

Коментатор по имену Лутајући штапић каже да „нутелу“ једе са пилећим енчиладама. „Тортиљу са уситњеном пилетином и сиром прелијем сосом, који правим од 'нутеле', лука и љутих папричица“.

„'Нутела' и дробљени кромпир су ми спасли живот“, наводи Мајкл С, додајући да је ту комбинацију први пут пробао док је био на одмору на планини и да је сјајна.

Слатка и заљућена сланина преливена „нутелом“ - две дебље исечене кришке сланине посуте љутим зачинима и умочене у „нутелу“, рецепт је који препоручује Пола.

„Сендвич пуњен 'нутелом' и маскарпонеом, посут циметом, се пржи на путеру, а затим поспе шећером у праху и јагодама“, објашњава Ејми.

Бети С. каже да је током једног излета друштво одлучило да помешају путер од кикирикија и „нутелу“, што се свима изузетно свидело.

Један коментатор препоручује „нутела коктел“ - мешавину ванила-вотке, „Бејлис“, „Франгелика“, млека, леда и „нутеле“.

Шенон је смислила рецепт за „нутела рижото“. Путер, млеко, шећер и „нутела“ помешани са пиринчем. Делује као сутлијаш.

„Поховане банане са 'нутелом'“. Беатриз истиче да јој је једна од омиљених посластица насецкане банане умочене у „нутелу“ па потом у пох од брашна и јаја и испржене на врелом уљу.

Осим компликованих рецепата, има и оних који су једноставнији.

Сузан Л. каже да ништа није боље од „нутеле“ на парчету хлеба са путером.

„'Нутела' и кашика! Зашто кварити савршенство“, пита Ребека. Ако хоћете још рецепата на сајту их има на стотине.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. децембар 2025.
5° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом