Медо, пас са судском забраном лајања!

Кућни љубимац Медо, из места Перој поред Пуле, може се похвалити да је једини пас у Хрватској са судском забраном лајања. Његов лавеж је најскупљи у земљи: само једно „ав” кошта око 2.600 евра!

Реч је о привременој мери Општинског суда у Пули, која је Меди изречена још крајем октобра прошле године. Суд је тужбу Веселке Вукотић оценио основаном – процењено је да јој је због сталног лавежа нарушено здравље, али и да због пса не може мирно да спава. 

Несрећни Медо сад ноћи проводи смештен у кући – нервозан, узнемирен и фрустриран, пише Јутарњи лист.

Навикао је да буде у дворишту, да мотри на своју територију и слободно се креће, али суд је неумољив: пас мора да буде затворен преко ноћи.

„Од 20 часова до осам ујутро, сваког дана се овај трогодишњак смешта у кућни притвор. Није кућни тип и мрзи да буде у четири зида“, жали се Антон Шимуновић.

Проблеми са комшијом, каже Медин власник, почели су од дана кад је пас дошао у његову породицу. Веселка Вукотић, чија је кућа удаљена петнаестак метара од његове, већ тада је јасно показала да јој се новопридошли љубимац не свиђа. Тврди како га је прво прскала водом, а потом почела да гађа камењем.

Исто је радила псу којег је пре имао, али он је угинуо пре Мединог доласка, наводи Антон. Сукоб сад улази у трећу годину.

„Тражили смо од ње да престане да узнемирава нашег пса, али она то није учинила. Разговарали смо и чинило се да јој је непријатно и да више неће да му смета. Али, на крају нас је тужила. Медо заправо не лаје много – реагује само кад види неку мачку или кад се непозната особа приближи његовој територији. Током ноћи готово да и не лаје“, објашњава Шимуновић.

„Звао сам све адвокате. Нико никад није чуо за случај сличан нашем. Сад сви живимо у страху – ако залаје, казна је 2.600 евра! Знамо да ће нас она одмах пријавити“, жали се Медин власник.

Веселка Вукотић, с друге стране, каже да поседује видео-снимке који доказују да је пас током ноћи нарочито бучан, а покушала је да објасни да комшије покушавају да јој нашкоде тако што пуштају пса да јој лаје под прозором.

„Понашање пса утиче на здравље мог клијента. Извршен је увиђај и утврђено је да пас лаје све време, а да је његово понашање током ноћи још горе. Ми тражимо новчану одштету од 1.300 евра и да се проблем трајно реши, односно да пас престане да лаје“, објашњава Игор Вујичић, адвокат Веселке Вукотић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво