четвртак, 22.01.2015, 18:39 -> 14:53
Како се у „Меку“ прави помфрит
Већина људи претпоставља да у „Мекдоналдсу“ кад праве помфрит – користе мноштво различитих хемикалија, али су из ланца ресторана брзе хране истакли да је направљен од најобичнијег кромпира и дозволили екипи „Митбастерса“ да сними производни процес.
Док стоји испред производне траке, водитељ емисије Грант Имахара каже да је скептичан као и остали људи и пита се: „Да ли је то заиста кромпир?“
Снимак који показује процес прављења, показује да је помфрит потпуно природан.
Затим се помфрит умаче у глукозу како би задржао златну боју, а онда, захваљујући натријум-пирофосфату кромпир неће изгубити боју.
Након тога се делимично прже и замрзну, па шаљу ресторанима.
И овај снимак је у склопу кампање „Мекдоналдса“ да разбије митове о нездравом процесу припреме њихових производа.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 11
Пошаљи коментар