среда, 22.10.2014, 10:33 -> 12:10
štampajКако изгледа ватикански мени
Члан папине швајцарске гарде и кувар Давид Гајсер представио је књигу са рецептима омиљених јела поглавара Ватикана.
Давид Гајсер (24) који је у швајцарску гарду ушао прошлог месеца, представио је у Риму свој кувар "Bon Appetit, Swiss Guard" (Пријатно, швајцарска гардо).
Међу рецептима налазе се јела као што је "dulche de leche" - аргентински млечни дезерт стар 100 година који је на столове Ватикана стигао 2013. са папом Фрањом.
Ту су још и пољске пирошке, пуњене кромпиром, купусом, месом, сиром, или воћем које је волео Јован Павле II и баварски деликатеси драги папи Бенедикту XVI.
„Војник може да се бори само ако је јео добро и довољно“, прокоментарисао је кувар, заповедник Гарде Данијел Анриг.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар