Читај ми!

Кинези граде „Титаник“ од 165 милиона долара

Тематски парк посвећен „Титанику“ са репликом у природној величини „непотопљивог брода“ вредан 165 милиона долара, требало би да буде отворен 2016. године у провинцији Сечуан. Циљ пројекта је да буде више од музеја брода и филма из 1997. године. Захваљујући специјалном симулатору заинтересованима ће бити омогућено да „доживе“ потонуће из 1912. године

Реплика „Титаника“ у природној величини заузеће централно место тематског парка на кинеском копну, у оквиру кога ће бити отворен и музеј и симулатор како би посетиоци могли да доживе потонуће брода из 1912. године.

Кинеска верзија „непотопљивог брода“ вредна 165 милиона долара требало би да буде отворена 2016. године у парку у провинцији Сечуан, 1500 километара удаљене од најближег океана.

Су Шаојун, извршни директор "Seven Stars Energy" групе која финансира пројекат рекао је да је Азији потребан њен музеј „Титаника“.

„Мислимо да је вредно ширити дух 'Титаника'. Универзална љубав и осећај одговорности показани током несреће 'Титаника' представљају духовно богатство људске цивилизације“, рекао је Шаојун новинарима.

Циљ пројекта је да буде више од музеја брода и филма из 1997. године. Симулатор ће омогућити заинтересованима да „доживе“ потонуће брода.

„Када брод удари у ледени брек биће трескања и дрмусања. Омогућићемо људима да осете воду како улази уз помоћ звучних и светлосних ефеката. Помислиће 'Удавићу се, морам да побегнем'“, објаснио је Су.

Луксузни „Титаник“ потонуо је 15. априла 1912. године на свом првом путовању из енглеске луке „Саутхемптон“ ка Њујорку и тада је живот изгубило више од 1500 људи.

У филму Џејмса Камерона, Кејт Винслет и Леонардо Дикаприо играли су несрећне љубавнике и Титаник је са 2,2 милијарде долара други филм са највећом зарадом после Аватара, који је такође режирао Камерон.

Изградња реплике „Титаника“ требало би да почне ове године, а у оквиру парка биће и плажа, шест-де биоскоп и реплике венецијанске цркве и европских замака.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи