Читај ми!

У Бразилу нема више играња рата?

Мали Бразилци ће убудуће рата моћи да се играју само у игрицама јер је на снагу ступио закон којим се у највећој јужноамеричкој земљи забрањује производња и продаја свих врста играчака-оружја. Није само објашњено да ли ће власти и деци по улицама одузимати раније купљене играчке?

У циљу смањења криминалитета, у Бразилу је од јуче на снази закон којим се забрањује производња и продаја свих врста играчака-оружја, укључујући и оних у боји и оних које испаљују само пену.

Како преноси агенција Анса, нови закон предвиђа новчане и друге казне за трговце који не буду поштовали забрану, укључујући одузимање лиценце.

Власници продавница имају осам месеци да се прилагоде новој мери.

Стручњаци очекују да мера подстакне одрасле да властима предају право оружје у свом поседу. Они поздрављају забрану играчака налик правом оружју, али сматрају да није било неопходно обухватити све играчке.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се