Читај ми!

Кô на филму: Змија у авиону!

Због слепог путника који је умало кренуо за Токио, мандаринске пацовске змије, авион аустралијске авио-компаније „Квантас“ до даљег на земљи. Летелица ће остати у карантину на сиднејском аеродрому док је стручњаци не буду детаљно претражили и извршили дезинфекцију.

Авион аустралијске компаније „Квантас“ стављен је у карантин на сиднејском аеродрому пошто је у њему нађена змија дуга 20 центиметара, јавила је агенција АП.

Посада авиона је пронашла малу мандаринску пацовску змију (Euprepiophis mandarinus) у путничком делу „боинга 747“ уочи укрцавањa путника за Токио, саопштила је компанија додајући да су стручњаци Министарства пољопривреде наложили да авион буде у карантину.

Свих 370 путника је смештено у хотеле преко ноћи и биће превезени у Јапан другом летелицом, јер изоловани авион мора да буде детаљно претражен и дезинфикован.

Стручњаци су успавали змију која је у авион, највероватније, ушла у Сингапуру, дан пре инцидента.

Аустралијско Министарство пољопривреде је упозорило да постоји опасност да је змија носила паразите и бактерије које нису присутне у земљи и да тако може изазове „еколошки катастрофу“.

Ова врста змије расте до просечне дужине од 1,2 метра и може да буде ширине оловке. Њен отров је слаб и није опасан за људе.

АП каже да змије нису чести путници у авионима, али подсећа на недавни инцидент са питоном од три метра који се обавио око дела крила „Квантасовог“ авиона који је летео из Кернса за Порт Моресби.

Иако је тадашња ситуација поређена са заплетом филма Змије у авиону, мандаринска пацовска змија ипак је верније „копирала“ холивудско остварење  из 2006. године са Семјуелом Л. Џексоном у главној улози.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се