Читај ми!

Спава било где!

Сићушну веверицу Роба на Шри Ланци је пронашао аутор документарних филмова о дивљини, Пол Вилијамс. Провео је месец дана хранећи га и негујући све док се није опоравио. Роб је сада члан екипе, а највише воли да дрема и то на најнеобичнијим местима.

Дремка на послу је нешто што би већина људи редовно радила када их шеф не би гледао. Они који су покушали, а нису успели треба да се угледају на Роба, веверицу коју је аутор документарних филмова Пол Вилијамс спасио у дивљини, а која је сада члан његове екипе.

Што се продуктивности тиче није баш радник месеца, али зато зна да искористи сваки тренутак времена. Када се не вере по Полу и његовом фото-апарату, онда дрема где стигне. Дословце!

Било да је реч о шољи за кафу, горњем џепу од кошуље, Половом лаптопу или оближњем стаблу, Роб је апсолутни шампион када је и питању дремање на послу.

Пол је сићушног глодара нашао у Шри Ланци док је снимао леопарде и древне храмове.

„Мислио сам да је мртав, али се на тренутак померио. Узео сам га и загрејао рукама. Вратио сам га на сигурно место на дрвету очекујући да ће мајка доћи по њега“, присећа се Пол.

Према његовим речима, наредног јутра Роб се и даље налазио на истом месту. Потом је природњак замолио целу екипу Би-Би-Сијевог Natural History серијала да потраже друге веверице у близини са својом високотехношком опремом, укључујући инфрацрвене камере.

Све је било узалуд, пошто се испоставило да је Роб једина веверица у близини.

„Нисмо могли да га оставимо. Угинуо би да га нисам пронашао. Тако је постао почасни члан екипе“, каже Пол.

Сићушни, али издржљиви Роб брзо се опоравио и привикао на живот са телевизијском екипом. Страхујући од мајмуна и паса, најчешће га држи у џепу од кошуље како би га грејао и лако хранио.

Пол ће, нажалост, морати малу спавалицу да врати у природу, пошто не може да га поведе у Велику Британију. Каже да ће му бити изузетно тешко да се одвоји од Роба који му је на путовању прирастао срцу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво