Читај ми!

Продаје се Aполонов храм у Aтини?!

Економска криза или озбиљан немар државних институција прети да угрози културну баштину Грчке. Агенција за приватизацију у овој земљи, објавила је да се продаје Аполонов храм, археолошка атракција од непроцењиве вредности!

Грчка Агенција за приватизацију, објавила је да се тражи купац за Аполонов храм, археолошку атракцију која се налази у близини плаже у оквиру хотелског комплекса у Атини.

За посету храму потребна је дозвола власника велелепног комплекса, пише грчки недељник Пондики.

Грађански покрет „Алтернативна акција за квалитетнији живот" супротставио се продаји храма од непроцењивог културног значаја и затражио од Владе, посланика, политичких партија и судских власти да реагују.

Покрет тражи забрану приватизације и продаје археолошког комплекса, инфраструктуре, шуме и плаже.

Храм чије су димензије 13 пута седам метара, детаљно је истражен 1926. и 1927. године.

Аполон је грчки бог светлости, музике, медицине, стреличарства, колонизације, прорицања и поезије. Присутан је и у хеленској и у римској митологији, али такође и код других народа у разним варијететима.

Представљан је увек као идеал здравог, складно развијеног и лепог младића, кога су Хелени звали Курос.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се