Читај ми!

Није довољно што се сам унесрећио?

Када је пао са бицикла на шеталишту јер му је пукла гума, није било никог у близини, није очешао ничији ауто, а повредио је само себе. Али је Сплићанину Здравку Аничићу свеједно стигао позив за суд јер је изазвао саобраћајну несрећу у којој је било тешко повређених особа!

Здравко Аничић, 61-годишњи незапослени поморац из Сплита, мислио је да је лом кључне кости најгоре што му се догодило када је 6. јануара ове године, нешто након поноћи, пао с бицикла на Шеталишту калафата на Зенти, на низбрдици код ресторана „Вело мисто", пише Слободна Далмација.

Седамнаест дана носио је завој за имобилизацију, затим ишао на терапију, а онда је уследило право изненађење!

Ове недеље стигла му је „честитка" од полиције: против њега је поднета пријава Прекршајном суду јер је изазвао саобраћајну несрећу са тешко повређеном особом, возећи „брзином неприлагођеном условима на путу".

Захтева се да буде кажњен 2.500 куна (36.758 динара).

То значи да ће почетком априла, за када је заказано рочиште, на суду бити испитан и као кривац за несрећу, и као тешко повређена особа.

„Шта ћу, био сам таман на низбрдици кад ми је пукла гума. У паници сам стиснуо ручну кочницу и преврнуо се. Нисам одмах ни ишао код доктора, тек ме је сутра поподне заболило. На Хитној су ме доктори питали шта се догодило и ја сам им све исприча. Е, ту су била и два полицајца шта тамо стално дежурају. Записали су моју изјаву, поновио сам им све како је било, нити су ме ишта додатно питали нити ми се чинило да је ишта спорно. Кад се то догодило, била је прошла поноћ, никога није било у близини, никога нисам угрозио, нисам ни огребао ничији ауто, а добијем позив на суд као да сам некога убио", са неверицом је испричао Аничић.

Апсурд је што је окривљен је да је изазвао несрећу јер брзину није прилагодио условима пута, а у оптужном предлогу су ти исти услови описани као идеални – „коловоз сув, примерене храпавости и чист, а видљивост добра јер је пут осветљен".

Полиција је направила и „ситуациони план с фото-документацијом увиђаја" за шта ће трошкове у износу од 360 куна (5.293 динара), ако буде проглашен кривим, сносити окривљени Аничић.

Здравко тврди да свој стари, расклимани бицикл марке "reflex winners" никад не вози брзо јер нити бицикл може да јури к'о вихор, нити га таква вожња занима.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара