Читај ми!

Бискупи честитали погрешном кардиналу

Журећи да што пре честитају новоизабраном папи, италијански бискупи послали су мејл погрешном кардиналу, свом фавориту, Анђелу Сколи из Милана. „Прави“ папа је Аргентинац Хорхе Марио Бергоља који је изабрао име Фрања.

Италијански бискупи пожурили су са честиткама, па су на избору за новог папу честитали погрешној особи – миланском кардиналу Анђелу Сколи.

Италијанска бискупска конференција јуче је послала мејл са честиткама свом фавориту за папу Сколи, али се одмах исправила и послала нови мејл правом победнику Аргентинцу Хорхеу Марију Бергољи, преноси АП.

Бергољо је први папа у историји који није Европљанин и први из редова језуита, а његов избор представља велико изненађење за црквене аналитичаре.

Новоизабрани папа, који је узео име Фрања, биће устоличен у уторак, 19. марта, а свечана миса почеће у базилици Светог Петра у 9.30, јавила је Верска информативна агенција (ВИА).

Хорхе Марио Бергољо важи за скромног човека који није себи дозвољавао луксузе претходних кардинала Буенос Ајреса. Често је аутобусом ишао на посао, сам себи кувао и редовно посећивао сиромашне четврти око аргентинског главног града.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара