Читај ми!

Кад могу „Битлси“, можете и ви!

Уз помоћ култног албума „Битлса“, индијска полиција покушаће да натера своје сународнике да више поштују саобраћајне прописе.

Полиција у источном индијском граду Калкути користи фотографију са омота култног албума „Битлса" Еби роуд (Abbey Road) у својој кампањи за веће поштовање саобраћајних прописа.

На слици, чланови британског бенда прелазе један иза другог преко пешачког прелаза у улици Еби роуд, у северном делу Лондона.

Саобраћајна полиција Калкуте је, у оквиру своје кампање чији је слоган „Ако могу они, зашто не бисте и ви?", поставила 40 паноа са чувеном фотографијом Битлса не би ли утицала на становништво да користи пешачке прелазе.

„Желели смо нешто што ће људима привући пажњу и дошли смо на идеју да искористимо 'Битлсе' и њихову популарност. Покушавамо да кажемо да, ако Џон, Пол, Џорџ и Ринго могу да користе пешачки прелаз, онда то могу и сви остали", рекао је за Би-Би-Си представник саобраћајне полиције Калкуте.

Фотографију легендарних музичара на пешачком прелазу снимио је Ијан Мекмилан за њихов албум из 1969. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара