Читај ми!

"Nvidia" изненадила све!

Прво велико изненађење на ЦЕС-у у Лас Вегасу, највећем светском Сајму потрошачке електронике – "Nvidia", компанија која је до сада правила само графичке чипове, најавила производњу сопствене конзоле за игре.

Највећа светска смотра електронике, "Consumer Electronics Show" (ЦЕС) у Лас Вегасу, ове године ће свакако бити упамћена по одсуству гиганата „Епла" и „Мајкрософта" (први пут од 1995. године).

Ипак, обећање да ће бити представљене нове генерације паметних геџета, неких контролисаних гласом, неких покретима, затим технолошка унапређења у аутомобилима, попут омогућавања диктирања имејла или провере цена бензина у реалном времену, "ultra HD TV" – телевизора са новим екранима са четири пута оштријом сликом него сада, као и присуство „Интела", „Ел-Џија", „Самсунга" и стотина других излагача на простору од 32 фудбалска игралишта, и даље ЦЕС чине најпривлачнијим и највећим скупом ове врсте, за све који желе да се упознају са технолошким иновацијама пре него што се оне нађу на тржишту.

Најзанимљивији, заправо потпуно неочекиван старт је имала компанија "Nvidia". Или како су то на једном сајту прокоментарисали, ко каже да старог произвођача чипова не можеш научити новим триковима?

Наиме, америчка компанија за производњу графичких чипова за персоналне рачунаре и "Xbox" је представила сопствену конзолу за игре – "Nvidia Shield".

Мања је од „Нинтендове" командне конзоле за "Wii U", а подсећа на "Xbox"-ову командну конзолу са малим преклопивим екраном. 

Из компаније "Nvidia" обећавају да ће моћи да се користи између пет и 10 часова.

Одликоваће је "quad-core" Тегра 4 процесор, као и аналогни џојстици, дугмићи и команде. Подржава мод за више играча.

Реч је о прототипу, тако да су крајњи назив и дизајн подложни промени пре изласка на тржиште.

„У питању је чист Андроид", истакао је извршни директор Јен-Хсун Хуанг.

Сви џекови су стандардни, а платформа отворена. Има слот за микро СД картицу и може се повезивати са "cloud"-ом за играње „андроид" игрица, Пи-Си игрица и "TegraZone" игара.

Иако је потез потпуно неочекиван, не може се рећи да "Nvidia" нема одређено искуство у креирању уређаја. Додуше за "Аcer" и "Asus".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара