Читај ми!

Надам се да има мањих од мене

Тешка је као хрчак. И тело јој је отприлике те величине. Али је храбра, брза и карактерна као јоркширски теријер, раса којој припада. Мејси је вероватно најмањи пас на свету. Но, за ту титулу мораће „још мало да се доказује“, односно да не порасте у наредних девет месеци. Сви су убеђени да ће тако и бити.

Величине је конзерве „кока-коле", а није ни хрчак ни морско прасе.

Мала Мејси је јоркширски теријер висок свега седам центиметара, а дугачак 12. И има свега 250 грама, што је заиста мало теже од хрчка.

Захваљујући својој „величини", претендује на титулу најмањег пса на свету. Јер, иако има само три месеца, нико не верује да ће више расти. Но, за верификацију ће морати да се сачека да напуни годину дана.

Када се родила, Мејси је тежила 45 грама! Била је толико сићушна да је њена власница Ана Пол из Јароцина, у Пољској, мислила да је реч о комаду постељице и кренула да га баци. А онда је схватила да у руци држи живог пса.

Ана, која ради у салону лепоте за псе, провела је наредних неколико дана готово сваки сат уз сићушну теријерку, одржавајући је у животу прехраном на цуцлу. Четворо браће и сестара, троструко тежих од ње, нису је пуштали да сиса и увек би је изгурали и отерали.

Ситуација је постала критична када је Мејсина тежина пала на 40 грама, па је Ана морала нешто да предузме, прво је хранећи уз помоћ шприца.

Успела је – три месеца касније, Мејси је „јака" и здрава!

Али је још увек премала да би се играла са својом породицом, па јој је у сусрет изашла Анина – супруг Томаж, син Давид (17) и ћерка Анђелика (10).

Увек су врло пажљиви и пазе где седају да је не би и буквално смрвили.

И поред свега, Мејси је пас са карактером. „Не плаши се странаца и увек је спремна на игру. А то чини са много енергије, много више него што би се очекивало од тако малог тела", истиче 35-годишња Пољакиња.

„Има типичан теријерски карактер и храбра је. Изузетно је брза."

Генетски гледано, са малом теријерком је све у реду и не постоје никакве препреке да постане најмањи пас на свету, односно, да преузме ту титулу од Бу Бу, чиваве из Кентакија. Иначе, Бу Бу је висока 10 центиметара.

Ана већ контактирала Гинисову књигу рекорда, чији званичници су јој објаснили да ће морати да сачека још девет месеци.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара