Читај ми!

Места за хорор одмор

Ако сте икад били на неком месту које вам је деловало застрашујуће, припремите се да видите много ужаснија места - од напуштених градова и забавних паркова до заборављених подземних тунела и лудница.

Широм света постоје сабласне локације које су због напуштености или морбидних прича које се испредају о њима плашиле комшије и ретке посетиоце.

Једна од њих је свакако Острво Лутака - место усред мочварног подручја Мексико Ситија на којем је 50 година живео старац који је скупљао лутке и вешао их где год је могао.

Бизарни хоби Хулијана Сантане Барере наводно је подстакло утапање девојчице, а посебно стравични детаљ целе приче је да се и он сам на крају утопио у истом каналу.

Острво Гункањима (острво бојни брод) добило је име због свог изгледа, но, на овој се листи нашло захваљујући чињеници да је једном било насељено рударима, а затим је служило као логор за корејске заробљенике, након чега је у потпуности напуштено.

Ово место је данас део јапанског града Нагасакија, а јавност је почела да се интересује за њега након документарног филма о стању зграда у којима нико није живео задњих 35 година, али и због појављивања у најновијем филму о Џејмсу Бонду.

Вероватно једно од најпознатијих сабласних места на свету је град Припјат основан 1970. за раднике нуклеарне електране, а напуштен 1986. након чернобиљске катастрофе.

У њему је некада живело око 50.000 људи, а данас је потпуно празан, тих и још увек помало радиоактиван. Нарочито сабласан је велики панорамски точак у забавном парку чија се седишта још увек љуљају и шкрипе на ветру.

Јапански забавни парк Такаконума отворен је 1973, затим затворен две године касније, па поновно отворен 1986. и радио 13 година. Након последњег затварања 1999. остао је до данашњег дана напуштен.

Забавни парк пун је рђе, док метал разних направа цвили скривен густом маглом. Такаконуму не може видети на Гугловим мапама и налази се само десетак километара од злогласне Фукушиме.

Урбане легенде говоре да у Москви постоји још једна, тајна подземна железница испод званичног метроа у којој се дешавају страшне ствари. Зао глас прати и британску лудницу забрињавајућег назива Хелингли (Hell - пакао) која потпуно напуштена пропада.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара