Читај ми!

Таванице од којих застаје дах!

Амерички уметник Ричард Силвер креирао је невероватне фотографије катедрала на Менхетну, стављајући акценат на таванице које су грађене под углом од 180 степени. Ово благо архитектуре део је пројекта „Виртуелно путовање кроз уметност“, које ће бити представљено следеће године.

Моћне грађевине као што су катедрале у Њујорку, пружају невероватан осећај посматрачу, јер показују величанственост архитектуре.

Фотографу Ричарду Силверу послужиле су као инспирација за сет фантастичних фотографија. Оно на шта је уметник ставио акценат јесу таванице под нагибом од 180 степени.

Прво их је фотографисао, а затим је компјутерски обрађивао слике, како би што боље дочарао њихову лепоту и посебност.

Иначе, цркве широм Менхетна грађене су у различитим стиловима, па је тако присутна романичка, готичка и ренесансна архитектура.

Силвер је својим фото-апаратом забележио чудесне детаље, као што су витражи, делови на олтару, лампе и бројни украси.

Уметник је на свом званичном сајту објавио да је сет фотографија само увертира у пројекат „Виртуелно путовање кроз уметност", који планира да представи почетком наредне године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара