Читај ми!

Кад удари глад...

Запањујући тренутак забележен је у Минесоти – изненадни напад сове из мрака, ни мање ни више него на одраслу домаћу мачку. Чак ни овако опрезна животиња није успела да побегне.

У чувеној песми британског песника и илустратора Едварда Лира мачка и сова се венчавају и плешу под месечином.

Али, на фотографији која је стигла из америчке савезне државе Минесоте, од емоција међу овим животињским врстама остале су само оне које се односе на борбу за живот. 

Познато је да ове ноћне птице свој крупнији плен понесу високо у ваздух, па га пусте да тресне на земљу и на тај начин усмрте. И тако, ако је потребно, неколико пута.

Иако ово можда некоме делује како превелики залогај, шумске сове, које могу порасти до 63 центиметра и имати распон крила до 127 центиметaра, поседују невероватну снагу за своје „скромно" тело и могу понети терет који далеко превазилази њихову тежину од око једног килограма.

Домаће мачке су им на „специјалном менију", кажу стручњаци. Иначе, углавном се хране мишевима, пацовима, веверицама, зечевима, кунама, ласицама, птицама, па чак и рибама, гуштерима, корњачама и шкорпијама.

Није познато шта се на крају десило са јадном мацом.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара