Читај ми!

Неко сакупља салвете, а неко лобање

Дванаест година је сакупљао лобање животиња. Морбидна менажерија Алана Дадлија сада броји преко 2.000 примерака, а „приватни природњачки музеј“ пун је од пода до плафона. Пре две године је због свог језивог хобија имао проблема са законом, а данас му је понуђен уговор за књигу.

Како ли је живети у кући пуној лобања?

Алану Дадлију, таксидермисти ентузијасти из Ковентрија, потпуно нормално, иако на полицама држи преко 2.000 лобања животиња.

Крајем месеца ће објавити књигу, па му је отварање помало језивих просторија са сигурно једном од највећих колекција такве врсте на свету медијима послужило као добра најава.

Овај 55-годишњак, иначе контролор у „Јагуару", пунио је лобањама две собе своје куће дуже од 12 година, од тренутка када је постао фасциниран природом.

Бављењу необичним хобијем допринело и сакупљање птичјих јаја кад је био мали.

„Само реците која вас врста занима, имам је. Сакупљао сам све могуће – само да нису људске!", каже Дадли.

И заиста, његове витрине су пуне свега и свачега, свих величина и облика – од сићушне лобање пацова, преко гвинејских свиња, нилских коња, жирафа, крокодила, до двоглаве краве!

Међутим, прављење такве морбидне менажерије му је пре две године створило велике проблеме. Инспекција му је упала у кућу и завршио је на суду зато што није имао потребне дозволе за куповину угрожених врста.

„Био сам престрављен. Хтели су да ми одузму целу колекцију. На крају су закључали колекцију и узели кључ", објашњава Енглез. „Вероватно зато што су схватили колико тога има, па их је мрзело да пакују."

Током инспекције су у замрзивачу нашли и леш тигрића. Алан је ухапшен и суд га је казнио са 1.000 фунти, а затворска казна му је суспендована.

„Заиста сам погрешио. Знам да је требало да набавим дозволе. Била су то тешка времена за мене, жена ме је напустила и нисам знао где се налазим."

Али, случај је привукао издавачку кућу која му је понудила уговор да направе илустровану књигу, базирану на Алановој колекцији, под именом Лобање: Истраживање знатижељне колекције Алана Дадлија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво