Читај ми!

Прави нинџа у Београду!

Брин Морган је носилац највећег звања нинџицу вештине, али и бивши британски маринац који данас подучава елитне војне јединице широм света, али и жене и децу. Дошао је у Београд како би скинуо вео тајне са ове традиционалне борилачке вештине.

За себе каже да више личи на Мистер Бина, него на нинџу, али Британац Брин Морган је носилац највећег звања нинџицу вештине и бивши краљевски маринац. Дошао је у Србију како би разбио заблуде о тој традиционалној борилачкој вештини.

„Нинџицу је вероватно једна од најпогрешније представљаних борилачких вештина у свету. Холивуду је током осамдесетих било веома занимљиво да представља нинџе као хладнокрвне убице одевене у црно", објаснио је Брин.

Интересантно је да нинџе првобитно уопште нису носиле црну одећу, већ браон, сиву и тегет. Још једна заблуда јесте да је нинџицу намењена искључиво мушкарцима. Ова борилачка вештина је једна од ретких у свету која подједнако цени и мушке и женске борце.

Према Моргановим речима, нинџицу је одлична вештина за жене и њихову самоодбрану јер не полаже толико на физичку снагу, на то колико су крупне или јаке, већ на преживљавање, на то да их научи да нестану, да радије избегну конфликт него да га реше борбом.

Брин Морган држи предавања широм света, не само женама и деци, већ и елитним војним и полицијским јединицама.

„Шпанска полиција је, на пример, критикована због прекомерне употребе силе, али су након мог рада са њима добили награде за хумано решавање сукоба, јер сам им показао другу перспективу ствари", напомиње Морган.

Нинџицу клуб „Буђин" у Београду одржаће у понедељак, у 19 часова, у Дому омладине јавни час на којем ће чак 10 предавача показати своје вештине. Улаз је бесплатан, а сви су добродошли.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво