Читај ми!

Екстремни концепт који „вришти“ Рио

„Нисанов“ модел инспирисан Бразилом представљен је на Салону аутомобила у Сао Паолу. Кoнцепт "Extrem" одражава страст, боје, богату културу и узбудљивост ове јужноамеричке земље.

Сарадњом са бразилским дизајнерима „Нисан" је „појачао" свој калифорнијски студио, са идејом да заједно осмисле нови концепт аутомобила чија ће спољашњост „вриштати Рио", баш као и маса „кариока следбеника" у Сан Дијегу, пише на сајту „Топ гира".

Упознајте „нисан икстрим" (Nissan Еxtrem), возило које својим "Solar Cortex" екстеријером одражава страствену, богату културу, боје и узбудљивост ове јужноамеричке земље.

„Икстрим" је настао на истој "V" платформи као „нисан микра", мада не дели димензије тог аутомобила – са 5.850 милиметара дужине, 1.765 mm ширине и 1.530 mm висине доста је већи.

Опремљен је 1,6-литарским бензинским мотором, са турбо пуњачем.

Највероватније ће овај мотор развијати 188 коњских снага и 240 Nm обртног момента.

Иако јапански произвођач наводи да је реч искључиво о концепту, већ се спомиње да ће бити понуђен са предњом вучом или погоном на сва четири точка.

Одликује га и распоред седишта „2+2", као и алуминијумске фелне, тзв. деветнаестице.

Надимак "Baby Beast" (Беба звер) му одлично стоји, констатују новинари познате Би-Би-Сијеве емисије.

„Видимо га као урбани рели аутомобил. Снажног уличног борца који може агилно и поуздано да савлада 'џунглу на асфалту'", каже Роберт Бауер, директор дизајна у "Nissan Design America".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво