Читај ми!

„Ајпед мини“, могућности макси!

„Еплово“ ново чедо рођено је у Сан Хозеу! Зове се „ајпед мини“, танак је као оловка (7,2 mm) и тежак 308 грама.

"California Theater" у Сан Хозеу, место које „Епл" дуго није користио за представљање својих новитета.

Прелепо здање које данас врви од новинара – стиже „ајпед мини"!

У 19.01 на бину се попео Тим Кук, генерални директор „Епла", и констатовао да их прелепе успомене вежу за ту локацију у Калифорнији и да ће управо креирати нове.

Неизбежна је прича о невероватном старту продаје „ајфона 5" – чак пет милиона комада продато је првог викенда! Рекорд над рекордима! Нико се не може похвалити таквим почетком продаје.

И нови „ајпод тач" и „нано" иду као алва – преко три милиона до сада, истиче Кук.

Петнаест минута касније на сцену ступа Фил Шилер, директор међународног маркетинга америчког технолошког гиганта, и свима је јасно да следи оно због чега су сви дошли.

Али његова уводна реч је, такође, мало потрајала.

Но, након великог аплауза који је уследио због информације да је „Епл" недавно продао стомилионити „ајпед", прешло се на нови, мањи „ајпед", како га је назвао.

„Мини", за разлику од „великог брата", можете држати једном руком. Има иста заобљена леђа као „ајпод тач", леп је из сваког угла и изузетно танак – 7,2 милиметра, истиче Шилер.

Тежак је 308 грама.

Дисплеј има дијагоналу од 20 центиметара (7,9 инча) и исту резолуцију као и „ајпед 2", а то је 1.024 x 768.

„Одличан је за читање имејла, гледање фотографија, сурфовање по интернету, за све "iLife" апликације... толико је забавно седети и играти се мултитач инструментима на овом танком и лаганом 'ајпеду'", додаје Фил.

„Многи су покушали да направе таблет мањи од 'ајпеда, али су прошли јадно'", хладнокрвно је изјавио Шилер упоређујући га са „нексусом 7".

"Dual-core" А5 процесор је унутра, "FaceTime HD" камера спреда (720p), а позади "iSight" камера од 5 мегапискела, са 1080p снимањем.

Са величином кућишта није се смањила и јачина батерије – и даље је 10 часова!

Цене се крећу у зависности од верзије: „мини" са 16 GB коштаће 320 долара, са 32 GB 429 долара, док ће најјача конфигурација са 64 GB бити 519 долара.

Наручивање почиње 26. октобра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво