субота, 15.09.2012, 14:01 -> 14:14
štampajПоврће за џинове
Дугогодишњи труд Питера Глејзбрука дао је плодове. И то за Гиниса! Упорни пензионер произвео је главицу лука тешку чак 8,15 килограма! Кромпир и цвекла под надзором 67-годишњака теже и до пет килограма, а главица купуса 38!
Британац Питер Глејзбрук узгојио је главицу црног лука тешку 8,15 килограма, што представља нови светски рекорд.
Гигантска луковица престигла је досадашњег рекордера, главицу тешку 7,5 килограма коју је 2005. године до те тежине неговао Џон Сифорд.
Пензионер Глејзбрук повртарством се бави 30 година и до данас је оборио 10 рекорда.
Најтежи лук покушава да узгоји већ 25 година и напокон је успео. Свог победника гајио је од октобра 2010. године.
„Нисам знао колико је тачно тежак, све док га на сајму нису ставили на вагу. Веома сам поносан. Однећу га кући и сачувати", рекао је Питер.
Овај шездесетседмогодишњи пензионер из енглеског града Њуарка, поседује доказ о још три рекорда - за највећи кромпир, пашканат и цвеклу, пише Дејли мејл.
Пашканат који је растао под Глејзбруковим надзором дугачак је пет и по метара, што је чак 36 пута дуже од стандардног белог корена!
Највећи кромпир и цвекла из Питерове баште имали су по око пет килограма, док је џиновски купус достигао тежину од чак 38 килограма.
Глејзбрук је рекао да је тајна његовог успеха у пажњи коју посвећује биљкама, користећи најновије технолошке могућности и обезбеђујући им довољно светла и адекватну температуру.
Производња џиновског поврћа постаје све популарнија.
Томе у прилог сведочи и пример Џонатана Вокера који је у башти, такође, убрао рекордера, то јест рекордерку – тиквицу тешку чак 54 килограма.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар