Ovca se može ošišati i za 20 sekundi

U norveškom gradu Bjerkrejmu danas počinje Svetsko prvenstvo u šišanju ovaca tokom kojeg će biti ošišano oko 2.700 ovaca.

Stotinak učesnika iz 28 zemalja, među kojima su Australija, Crna Gora, SAD, Francuska i Novi Zeland, pokazivaće svoje umeće do nedelje.

"Ne radi se samo o brzini, stvar je i u tehnici", rekla je Frans presu predstavnica takmičenja Elin Ravndal Bel.

"Oduzimamo bodove učesnicima ukoliko je životinja posečena", dodala je ona.

Ovca može da bude ošišana i za manje od 20 sekundi, ali taj posao, bar tokom takmičenja, traje obično između 30 i 40 sekundi. Ukoliko se šiša makazama, potrebno je oko 2 minuta.

Takmičenje je podeljeno u nekoliko kategorija: šišanje mašinicom, šišanje makazama i upoređivanje kvaliteta vune.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 29. мај 2025.
20° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом