Читај ми!

Vremenska prognoza 16. februar

Posle jutarnje magle, tokom dana pretežno sunčano vreme. Topli mediteranski vazduh stiže u naše krajeve. Najviša dnevna temperatura do 15 stepeni. U glavnom gradu sunčano, temperatura do 12 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

16.02.2023. Četvrtak: Ujutro magla, koja će se ponegde u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka zadržati pre podne. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, promenljiv, krajem dana na istoku Srbije u pojačanju i u skretanju na zapadni. Najniža temperatura od -5 do 1, a najviša od 10 do 15 stepeni. Uporozenja: MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m, verovatnoća 90%. Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 95%.

17.02.2023. Petak: Malo do umereno oblačno i toplo. Posle podne na severu naoblačenje koje će se tokom noći proširiti i na centralne predele ali će se zadržati suvo vreme, osim na severoistoku zemlje gde ponegde ima uslova za slabu kišu. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, posle podne i uveče jugozapadni u pojačanju. Najniža temperatura od -3 do 3 na severu, a najviša dnevna od 12 do 16 stepeni. Na planinama se očekuje intenzivnije topljenje snežnog pokrivača. Uporozenja: MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m, verovatnoća 75% Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 95%.

18.02.2023. Subota: Umereno do potpuno oblačno i toplo za ovaj period godine, samo će ujutru na jugu biti sunčano, a slaba kiša moguća je ponegde u Banatu. Duvaće slab i umeren zapadni vetar, koji će povremeno u Podrinju, Vojvodini i Timočkoj Krajini biti i jak. Najniža temperatura od 0 na jugu do 5 na severu, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni. Na planinama se očekuje intenzivnije topljenje snežnog pokrivača. Uporozenja: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

19.02.2023. Nedelja: Pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a uveče i tokom noći ka ponedeljku uz pad temperature kiša će preći u sneg u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 7, a najviša dnevna od 13 do 16 stepeni. Uporozenja: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 20.02.2023. do 24.02.2023.)
U ponedeljak oblačno ujutro (20.02.) u brdsko - planinskim predelima kao i ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje sa snegom, u ostalom delu zemlje suvo. Tokom dana prestanak padavina u celoj zemlji uz razvedravanje. U utorak (21.02.) malo hladnije s kratkotrajnom kišom na severu i istoku Srbije, na planinama sa slabim snegom, a porast temperature ponovo se očekuje u drugoj polovini sedmice (od 22.02. do 24.02).

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво