Читај ми!

Vremenska prognoza - 19. februar

Oblaci sa zapada balkana i iz Panonske nizije sporo se premeštaju donoseći ujutru Vojvodini naoblačenje a posle podne i kišu. Iznad ostalih predela veći deo dana sunčano. Iz srednje Evrope stiže svežiji vazduh i samo na severu spušta temperaturu, dok će na jugu i dalje biti toplo. Ujutru od -2 do 8 stepeni, najviša dnevna od 10 na severu do 20 na jugu zemlje. U Beogradu prvog dana vikenda vedro i temperatura do 16 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

19.02.2022. Subota: U većem delu pretežno sunčano i natprosečno toplo. Naoblačenje koje će ujutro zahvatiti sever Srbije, posle podne i uveče sporo će se premeštati ka ostalim krajevima.  Slaba kiša se očekuje u Vojvodini. Vetar slab i umeren, južni, pre podne u Vojvodini, a posle podne i u centralnim krajevima u skretanju na severozapadni. Najniža  temperatura od -2 do 8 stepeni, a najviša od 10 na severu Vojvodine do 20 stepeni na jugu Srbije.      

20.02.2022. Nedelja: Naoblačenje sa slabom kišom iz centralnih krajeva u toku dana će se premeštati dalje ka jugu i istoku zemlje. U zapadnoj Srbiji ujutro kratkotrajan sneg. U Vojvodini suvo. Posle podne i uveče u svim krajevima prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni, do kraja dana u skretanju na južni. Najniža temperatura od 1 do 6, a najviša od 8 do 13 stepeni.            

21.02.2022. Ponedeljak: Ujutro i pre podne malo do umereno oblačno i suvo. Posle podne jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Uveče i u toku noći kratkotrajan sneg ponegde i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. Najniža temperatura od 0 do 6, a najviša od 12 do 17 stepeni.    

22.02.2022. Utorak: Promenljivo oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom. Više padavina ujutro na jugu Srbije, kada se uz kišu očekuje i sneg. Na planinama povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša od 8 do 12 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 23.02.2022. do 27.02.2022.)
U sredu promenljivo oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom, na planinama sa slabim snegom. Od četvrtka suvo i malo toplije.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се