Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Izraelska vojska napustila Kan Junis, sprema se za Rafu; Blinken: Dobra ponuda na stolu, čeka se Hamas

Sukob Izraela i Hamasa – 186. dan. Američki državni sekretar Entoni Blinken tvrdi da je za pregovaračkim stolom dobra ponuda i da je lopta sada u dvorištu Hamasa. S druge strane, Hamas saopštava da izraelski predlog ne ispunjava nijedan od zahteva ove palestinske frakcije. Izraelska vojska povukla se iz Kan Junisa, kako bi se spremila za ofanzivu na Rafu. Premijer Izraela Benjamin Netanjahu tvrdi "da je poznat datum" kada će trupe ući u taj grad na granici Pojasa Gaze sa Egiptom.

Израелска војска напустила Кан Јунис, спрема се за Рафу; Блинкен: Добра понуда на столу, чека се Хамас Израелска војска напустила Кан Јунис, спрема се за Рафу; Блинкен: Добра понуда на столу, чека се Хамас

Sukob u Pojasu Gaze ušao je u 186. dan. Premijer Izraela Benjamin Netanjahu tvrdi "da je poznat datum" kada će trupe ući u grad Rafu.

"Radimo na ostvarivanju naših ciljeva sve vreme, da bi oslobodili naše taoce i potpuno pobedili Hamas", rekao je Netanjahu u obraćanju naciji.

Ministarstvo zdravlja u Gazi tvrdi da je od početka sukoba poginulo 33.207 Palestinaca, a da ih je 75.933 ranjeno.

Izrael je odbacio zahtev Turske da se pridruži međunarodnim naporima vazdušnih pošiljki humanitarne pomoći za stanovnike Pojasa Gaze, zbog čega će zvanična Ankara preduzeti nove kontramere protiv Izraela, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan.

Predsedavajuća Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, ambasadorka Malte u UN Vanesa Frazije, prosledila je zahtev Palestine da postane punopravni član Svetske organizacije nadležnom Odboru za prijem novih članica.

Tokom jučerašnjeg dana održan je dijalog predstavnika Izraela i Hamasa. Američki Si-En-En javio je da je direktor američke Centralne obaveštajne agencije Bil Berns u Kairu predstavio je novi predlog o prekidu vatre

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi navodi da se čeka odgovor Hamasa na najnoviji predlog o primirju i oslobađanju talaca na pregovorima koji se vode u Kairu.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара