Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

IDF otpustio odgovorne za ubistvo sedmoro humanitarnih radnika; pomoć za Gazu iz tri pravca

Rat Izraela i Hamasa – 182. dan. IDF otpustio dvojicu zvaničnika odgovornih za napad u kojem je poginulo sedmoro radnika humanitarne organizacije Svetska centralna kuhinja. Izrael je odobrio dopremanje humanitarne pomoći u Gazu preko dva kopnena i jednog morskog koridora. Reakcija je usledila posle upozorenja Vašingtona da će buduća podrška Tel Avivu zavisiti od preduzimanja konkretnih akcija za zaštitu civila.

ИДФ отпустио одговорне за убиство седморо хуманитарних радника; помоћ за Газу из три правца ИДФ отпустио одговорне за убиство седморо хуманитарних радника; помоћ за Газу из три правца

Najmanje četvoro civila je poginulo, a više osoba je ranjeno, u izraelskim napadima širom Pojasa Gaze, prenela je palestinska novinska agencija Vafa. Sa druge strane, Izrael tvrdi da je odbio nekoliko raketnih napada.

Humanitarne organizacije koje su stacionirane u Gazi traže zaštitu od novih udara izraelskih odbrambenih snaga (IDF), dok je nekoliko dobrotvornih grupa već napustilo palestinsku enklavu u strahu od budućih akcija IDF-a. 

Državni sekretar Entoni Blinken zatražio je da Izrael preduzme mere u zaštiti civila i obezbedi one koji pružaju pomoć civilima.

Portparol IDF-a Danijel Hagari je saopštio da će uskoro izneti nove informacije vojne istrage u vezi sa sedmoro humanitarnih radnika ubijenih u napadu izraelske vojske.

Svetska centralna kuhinja pozvala je na nezavisnu istragu o izraelskom napadu u kojem je poginulo sedmoro humanitaraca iz ove organizacije.

Netanjahu je izjavio da Iran godinama deluje protiv Izraela, te da stoga Izrael deluje protiv Irana: "Znaćemo kako da se odbranimo i ponašaćemo se po jednostavnom principu – ko nas povredi ili planira da nas povredi, mi ćemo njega povrediti."

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара