Читај ми!

Moskva žali i odaje poštu ubijenima u terorističkom napadu – dvojica od optuženih priznali krivicu

U Rusiji je danas dan nacionalne žalosti za poginulima u terorističkom napadu u Krokus siti holu u blizini Moskve. Prema poslednjim podacima ruskog Istražnog komiteta, u napadu je poginulo 137, a povređeno 180 ljudi. Dvojica osumnjičenih za napad priznali krivicu.

Москва жали и одаје пошту убијенима у терористичком нападу – двојица од оптужених признали кривицу Москва жали и одаје пошту убијенима у терористичком нападу – двојица од оптужених признали кривицу

Rusija žali za poginulima u terorističkom napadu koji se u petak dogodio u Krokus siti holu kod Moskve. Prema poslednjim podacima ruskog Istražnog komiteta, u napadu je poginulo 137 osoba, a povređeno više od 150 ljudi. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče da je napad u Krokus siti holu krvavi, varvarski teroristički čin i obećao da će počinioci, organizatori i naručioci zločina biti kažnjeni.

U koncertnu dvoranu Krokus siti hol u Krasnogorsku kod Moskve u petak uveče upali su naoružani napadači i počeli da pucaju u posetioce, a potom su  bacali zapaljiva sredstva, zbog čega je izbio požar. 

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije juče je saopštila da je u vezi sa napadom privedeno 11 osoba, među njima i četiri osobe koje su bile direktno umešane u teroristički napad

Iz FSB-a je rečeno da je oružje koje su napadači koristili u Krokusu bilo unapred pripremljeno u skrovištu i da su napadači pokušali da pobegnu automobilom, krećući se ka rusko-ukrajinskoj granici. Oni su privedeni u Brjanskoj oblasti, u razmaku od nekoliko sati.

Prema navodima FSB-a, napadači su nameravali da pređu granicu i imali su kontakte na ukrajinskoj strani. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije kasnije je demantovalo informacije da su uhapšeni ruski državljani, ističući da su svi strani državljani. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, ali zvanična Moskva nije komentarisala tu informaciju.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара