Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Blinken pozvao na šestonedeljno primirje u Pojasu Gaze; brod sa oko 200 tona hrane plovi sa Kipra ka enklavi

Rat Izraela i Hamasa – 158. dan. Hezbolah u dva naleta ispalio na Izrael oko 100 raketa, nema izveštaja o mogućim žrtvama i šteti. Brod sa oko 200 tona hrane plovi sa Kipra ka Pojasu Gaze. Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo da su od 7. oktobra ubijena 31.184 Palestinca. Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen apelovala da se proglasi "humanitarna pauza" koja vodi ka "održivom prekidu vatre" u Gazi.

Блинкен позвао на шестонедељно примирје у Појасу Газе; брод са око 200 тона хране плови са Кипра ка енклави Блинкен позвао на шестонедељно примирје у Појасу Газе; брод са око 200 тона хране плови са Кипра ка енклави

Nisu uspeli napori posrednika da pre muslimanskog verskog praznika, Ramazana, dođe do prekida vatre. Izraelske snage napadaju svaki deo Pojasa Gaze, s ciljem da eliminišu palestinsku grupu Hamas.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da će izraelske snage doći do svih komandanata Hamasa, dok ministar obrane Joav Galant tvrdi da Iran krijumčari "visokokvalitetno" oružje na Zapadnu obalu i podstiče "terorističke" napade.

Ambasador Izraela pri UN Gilad Erdan je, u međuvremenu, ponovo pozvao generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Guteresa da podnese ostavku jer je, kaže, nudio prazne reči i vršio pritisak na Izrael da zaustavi rat.

Sa druge strane, sve više dece umire od neuhranjenosti u Gazi. Ministarstvo zdravlja, koje vodi Hamas, tvrdi da je najmanje 21 dete umrlo od gladi, kao i da je više od 31.000 Palestinaca od 7. oktobra ubijeno u izraelskim napadima.

Za to vreme, Guteres je pozvao na primirje u ratu između Izraela i Hamasa, te na oslobađanje izraelskih talaca, ali je upozorio da bi najavljeni napad Izraela na Rafu bacio ljude u Gazi u "još dublji krug pakla".

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара