Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Pregovori Izraela i Hamasa u ćorsokaku; Hezbolah ispalio rakete na Izrael, Gvozdena kupola ih presrela

Rat Izraela i Hamasa – 153. dan. Pregovori Izraela i Hamasa su u ćorsokaku, a delegacija Hamasa je napustila Kairo kako bi obavila dodatne konsultacije. Tvrdi da Izrael ne odgovara na njihove glavne zahteve. Gvozdena kupola presrela devet od deset raketa koje je ispalio Hezbolah na sever Izraela. Izraelske odbrambene snage nastavljaju sa operacijama u centralnoj Gazi i Kan Junisu. Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je od 7. oktobra ubijeno 30.800 Palestinaca.

Преговори Израела и Хамаса у ћорсокаку; Хезболах испалио ракете на Израел, Гвоздена купола их пресрела Преговори Израела и Хамаса у ћорсокаку; Хезболах испалио ракете на Израел, Гвоздена купола их пресрела

Najmanje 12 Palestinaca je ubijeno, a na desetine ih je ranjeno, u izraelskim napadima širom Pojasa Gaze tokom prethodnog dana. 

Odbrambene snage Izraela (IDF) tvrde da su likvidirale komandanta raketne jednice Hamasa i uhapsile 250 pripadnika ove organizacije i Islamskog džihada u Kan Junisu. U borbama je poginuo jedan vojnik IDF-a, dok ih je petoro ranjeno. 

Vlada premijera Benjamina Netanjahua je odobrila izgradnju više od 3.000 kuća i stanova na Zapadnoj obali kao odgovor, kako navode mediji, na nedavni smrtonosni palestinski napad u blizini Male Adumima.

Ujedinjene nacije (UN) upozorile su da je potrebno da se udvostruči dnevni broj konvoja humanitarne pomoći koji ulaze u Pojas Gaze, jer je glad u "gotovo neizbežna".

Dva mornara su poginula na teretnom brodu koji je plovio pod zastavom Barbadosa u raketnom napadu jemenskih Huta u Adenskom zalivu.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара