Читај ми!

Južnokorejski obaveštajac: Kim Džong Una najverovatnije će naslediti ćerka

Kandidat za direktora južnokorejske obaveštajne agencije Čo Tae Jong rekao je da kćerku severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Džu Aje vidi kao najverovatniju njegovu naslednicu.

Džu Aje, za koju se veruje da je rođena 2013. godine, došla je u centar pažnje posle 18. novembra 2022, kada je otac doveo na mesto lansiranja interkontinentalne balističke rakete "hvasong-17" tokom njenog prvog javnog nastupa, preneo je Jonhap.

Od tada su njene javne aktivnosti bile usredsređene na vojne događaje.

Severnokorejski državni mediji su počeli da zovu Džu Aje Kimova "poštovana" ćerka, umesto kao do tada njegova voljena ili najomiljenija ćerka, podstičući nagađanja da se priprema da bude Kimova naslednica.

"Na osnovu analiza njenih javnih aktivnosti i nivoa poštovanja od trenutka njenog javnog pojavljivanja, čini se da će Kim Džu Aje najverovatnije biti naslednica", rekao je Čo.

Ipak, Čo ističe da južnokorejska Nacionalna obaveštajna agencija (NIS) ostavlja otvorene sve mogućnosti kada je reč o nasleđivanju vlasti u Severnoj Koreji jer je sadašnji lider Severne Koreje još uvek mlad i očigledno nema zdravstvenih problema, a ima i druge rođake koji bi ga mogli naslediti.

NIS je ranije saopštio da je "prerano" govoriti da li bi Džu Aje mogla biti naslednica Kim Džong Una jer je Severna Koreja patrijarhalno društvo u kome dominiraju muškarci.

Veruje se da Kim troje dece – sina, ćerku i još jedno dete nepoznatog pola.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара