Читај ми!

Први пут с оцем на лансирање - ћерка Ким Џонг Уна у јавности

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун надгледао је лансирање „новог типа“ интерконтиненталне балистичке ракете са својом млађом ћерком.

Упечатљиве фотографије које је објавила државна Корејска централна новинска агенција (КЦНА) показују Ким Џонг Уна како под руку држи своју ћерку која је одевена у бели капут.

Северна Кореја је пробно испалила интерконтиненталну балистичку ракету „Hvasong-17", навела је државна новинска агенција КЦНА.

Ракета је лансирана са међународног аеродрома у Пјонгјангу, а летела је на удаљености од 992,2 километара.

Јапан је након лансирања ракете упозорио да изгледа да нова ракета има потенцијални домет да стигне до копна Сједињених Америчких Држава.

Ким је рекао да је сврха теста била да „јасно демонстрира" способност његове земље да одговори на оно што је назвао „хистеричну агресију на ратне вежбе непријатеља који желе да униште мир и стабилност на Корејском полуострву", наводи се у извештају КЦНА.

КЦНА није именовао девојчицу, која се види на фотографијама у белом мантилу и држи очеву руку док посматрају ракету.

Верује се да Ким има троје деце, две девојчице и дечака, а амерички аналитичари верују да је једно од њих виђено на снимку прославе националног празника у септембру.

Бивши амерички кошаркаш Денис Родман објавио је 2013. године да је Ким добио ћерку по имену Ју Ае.

Након путовања у Северну Кореју те године, Родман је за британски Гардијан рекао да је проводио време са Кимом и његовом породицом и држао бебу у рукама.

Процене су да Ју Ае има око 12-13 година, што значи да ће за око четири до пет година уписати колеџ или војну службу, што би, према мишљењу америчког стручњака за севернокорејску политичку елиту Мајкла Мадена, указивало на могућност да касније у будућности замени оца у управљању државом или постане његов саветник и „играч у сенци", попут тетке Ким Јо Џонг.

Током јучерашњег мониторинга тестирања нове интерконтиненталне балистичке ракете, севернокорејски лидер је позвао на интензивнији развој стратешког наоружања и обуку тактичких нуклеарних јединица, пренела је државна новинска агенција КЦНА.

Ким Џонг Ун истакао је да најновији тест потврђује да су нуклеарне снаге Северне Кореје способне да одврате сваку нуклеарну претњу.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво